RECEPT PÅ MOULES MARINIÉRE


Här kommer ett gott recept på Moules mariniére. En relativt billig men ändå lyxig rätt. Ett nät blåmusslor kostar ungefär 50-60 kr.

För tre presoner behövs: 
Ett nät blåmusslor 
3 schalottenlökar
2-3 Vitlöksklyftor
Ca 3 dl torrt vitt vin
Ett knippe persilja
En skvätt grädde
Salt 
Peppar
 
Så här gör du:
Lägg musslorna i en bunke med kallt vatten. Skrubba bort eventuell sand och gör rent dem. Trasiga musslor, och de musslor som inte stänger sig när de ligger i vatten är döda och går därmed inte att tillaga och äta, släng dom. Finhacka schalottenlök och vitlök. Ta fram en kastrull med lock. Fräs löken och vitlöken på hög värme tills den blir glansig. Häll försiktigt i musslorna, häll sedan på vinet och grädden. Salta och peppra. Lägg på locket och låt musslorna koka i ca 2-3 minuter  tills de har öppnat sig (då är de klara). Var noga med att inte låta dom tillagas för länge, då blir dom sega. Lyft sedan upp musslorna och lägg över i en skål eller kastrull. Låt sedan soppan koka ner lite. 

Servera musselsoppan i skålar och toppa med massor färsk persilja. Servera med ett gott bröd och en god ost.
Violá! 
 
RECEPT MAT | Moules mariniére | |
Upp