IBLAND MÅR MAN BARA INTE SÅ BRA

Hej bästa ni. Hur mår ni? Hoppas ni mår bra. Jag mår bra! Jag känner mig för första gången på väldigt länge, glad, positiv, lugn och fylld med inspiration. Det har hänt så mycket i mitt liv de senaste månaderna. Eller egentligen var hela förra året väldigt intensivt för mig vilket har medfört supermycket stress och gjort att jag kraschat lite. I början av förra året sa jag upp mig från mitt heltidsjobb och började plugga på högskolan. Skaffade sedan ett nytt jobb, sommarjobbade på Nyheter24, och har hela tiden haft så höga krav på mig själv. Det har varit mycket fokus på att hela tiden prestatera, med högt tempo i skolan, på jobbet, i skrivandet, samt i min medverkan i Malou efter 10 och allt vad det inneburit. I vintras gick också min morfar bort, något som jag inte hann sörja ordentligt och som varit väldigt jobbigt.

Allt detta har gjort att jag inte mått så bra under en lång period, och trots att jag fått uppleva mycket, är tacksam för allt nytt och kul jag fått vara med om och lärt mig, så har det också varit väldigt jobbigt. Det är påfrestande med mycket nytt och nya intryck hela tiden. Jag har inte haft några ordentliga rutiner, känt mig stressad, haft ångest och mått dåligt av PMS. Det är väl först nu när livet börjat lugna ner sig igen, jag har fått tillbaka lite rutiner, som jag kan se på allt ur ett helt annat perspektiv, och jag kan se ett mönster i mitt mående. Jag har också insett hur viktigt det är med återhämtning för mig för att jag ska fungera och må bra. Jag måste släppa kraven på mig själv och inse att göra så gott man kan ofta räcker gott och väl.
 
Är så himla himla glad att jag har Rasmus vid min sida som alltid stöttar, tröstar och gör allt för mig. Vet inte vad jag skulle göra utan honom. Min klippa<3
 
Det här året har inte börjat på topp för min del, har varit sjuk med förkylning, hosta och halson i ungefär 5 veckor, men nu är jag äntligen nästan helt frisk. Jag tränade för första gången på så länge igår, och jag känner mig så taggad på att ta hand om mig själv och min kropp igen, för att må så bra som jag bara kan. Jag vill bli stark i kroppen och få in träning i mitt liv för att jag vet att jag mår så mycket bättre av det. Både fysiskt men framförallt psykiskt. Har också börjat äta medicin för min PMS vilket har fått mig att må så mycket bättre. Tänkte skriva ett mer ingående inlägg om det senare också.
 
Är bara så glad och tacksam över att jag vaknade upp med en härlig och lugn känsla i kroppen idag. Äntligen vänder det.
 
VARDAGSINLÄGG | | 2 kommentarer |

FÅ STUDENTEKONOMIN ATT GÅ IHOP – FEM ENKLA TIPS

 
Bilden visar en person som tar utt sitt bankkort ur en plånbok, samt ett stilleben över en plånbok och ett modemagasin som ligger på ett vitt bord
Bildkälla: Pixabay
 
Att gå från antsälld till att bli student gör att man måste tänka om lite vad gäller sin ekonomi. Som student har man oftast en väldigt begränsad budget att förhålla sig till, och att få pengarna att räcka varje månad blir lite av en utmaning. Här kommer fem enkla tips som gör det lättare att klara sig på sin studentbudget.
 
 1. Planera dina måltider
 
Planering är A och O för att spara pengar, speciellt när det kommer till ens matvanor. Planera vecka för vecka vad du ska äta, gör matlådor, ta med mellis och ha alltid med dig en vattenflaska i väskan – på så sätt kan du undvika "småhandlandet" när hungern smyger sig på.  
 
 
2. Handla mat efter säsong
 
Håll koll på vilka varor det är säsong på – de är oftast billigare. Planera dina måltider därefter. Soppor i olika varianter är ett bra exempel på goda, billiga och enkla rätter att laga där man kan utgå från säsongsvarorna.
 
 
3. Sälj gamla grejer
 
Har du kläder, skor och väskor, studentlitteratur du inte längre använder, eller saker som bara står och samlar damm – sälj vidare! Stå på loppis, lägg ut annonser på tradera, blocket eller shpock och lägg in de pengar du tjänar på ett eget konto. Sätt ett mål för sparandet, kanske drömmer du om att åka på en resa, eller kanske längtar du efter att äta på någon härlig restaurang? 
 
 
Bild på klädesplagg som ska illustrera vikten av att sälja vidare kläder man inte längre använder
 
4. Jobba extra
 
Jobba extra på helgerna, eller de dagar du inte är i skolan – då får du lite mer pengar att röra dig med varje månad, vilket gör att du slipper känna en ekonomisk stress. Lite extra fickpengar ger dig också utrymme för att kunna unna dig något du gillar. 
 
 
5. Utnyttja rabatter
 
Fem kronors rabatt hit och dit kan väl inte göra så stor skillnad kan tyckas, men faktum är att det gör det. Många bäckar små som man brukar säga. Utnyttja de rabatter som finns, och kolla alltid upp om du kan få studentrabatt! Många butiker och mataffärer har 10% rabatt via Mecenat eller Studentkortet. 
 
 Hur gör ni för att spara pengar? Kommentera gärna nedan så att vi kan ta del av varandras tips! 
TIPS | Ekonomitips, Spartips, Studentbudget, Studentekonomi, Studentrabatt | | 7 kommentarer |
Upp