RECEPT PÅ CHEVRÉTOAST

 

Nu ska ni få mitt bästa och godaste recept på chevrétoast. Det är nästan så att jag skulle kunna äta det här varje dag utan att tröttna. SÅ gott är det.
 
För en portion behövs: 
En skiva gott rågbröd
Tre rödbetor
Valfri chevréost
Ruccolasallad
Valnötter
5 tomatskivor
4 gurkskivor
 
Vitlök & Basilikaolja:
Rapsolja (eller en annan neutral olja)
Vitlök
Färsk basilika
Salt
Peppar
 

Gör så här: 
Sätt på ugnen på 200 grader.
- Koka rödbetorna mjuka och skär dem i skivor (färdigkokta fungerar också, då skivar du bara upp dem direkt) 
- Stek brödet i en stekpanna med lite olja för att få det frasigt. 
- Montera ihop toasten, lägg varannan skiva rödbeta och varannan chevréost. Toppa med mycket ruccola. Lägg gurka och tomat vid sidan av, och eventuellt mer rödbetor och chevréost.

Till vitlök & basilikaoljan:
Mixa rapsolja, med vitlök, basilika, salt och peppar med en stavmixer. Smaka av och tillsätt mer om något fattas. 
Rosta valnötterna i en torr panna tills de får gyllenbrun färg. Strö över toasten och ringla oljan över.
 
Voilá! Godaste toasten ever (och dessutom relativt billig också). Fungerar både till lunch och en lättare middag. 
 
RECEPT MAT | Chevretoast, Recept | |
Upp