GÄST I MALOU EFTER TIO – JAG ÄR MED OCH PRATAR OM AKNE

Isabelle Burlin akne
Akne är ett ämne som engagerar mig väldigt mycket eftersom jag har kämpat med denna hudproblematik i en stor del av mitt liv. Jag har skrivit en hel del krönikor om akne den senaste tiden, och här om veckan fick jag ett mail om att få vara med som gäst i Malou efter tio och prata om just akne. Med en aning skräckblandad förtjusning så tackade jag ja. Vad har jag nu gett mig in på?! har jag tänkt många gånger under dessa veckor. Men som jag så många gånger tidigare fått bevisat för mig, är allt som är nytt, lite läskigt MEN inte farligt (bara utvecklande). Så trots min skräckblandade förtjusning så valde jag självklart att tacka ja!

Programmet sänds idag måndag den 11/12 hos TV4 i Malou efter tio. Klockan 10.00. I programmet pratar också artisten Lisa Ajax om rocasea, författaren och bloggaren Manne Forsberg om eksem, samt en hudläkare som kommer att finnas på plats.

Det är SÅ viktigt att prata om detta ämne. Det är så många som mår dåligt över sin hy, och så ska det inte behöva vara. Det känns superviktigt och så himla bra att jag får dela min story, och förhoppningsvis få andra att kanske må lite bättre och känna sig lite mindre ensamma i sin akneproblematik. 
 
Kom ihåg att aknen aldrig ska få begränsa, och att vi är SÅ MYCKET MER än vår hud. <3
 
Här kan ni läsa mina tidigare krönikor:
 
AKNE, MEDIA | Acne, Akne | |
#1 - - Iréne:

Sant, det är jobbigt det förstår jag. Har du provat att använda Aloe Vera? Ett naturligt sätt att få balans i magen som i sin tur påverkar huden. Det finns även probiotika, har du ätit mycket antibiotika kan det vara all idé att prova en probiotikakur för att få tillbaka de goda bakterierna i tarmen. Hör av dig om du vill veta mer, jag hjälper dig gärna om du vill
Psst du var jättebra i Malou!
Med vänlig hälsning, Iréne

Svar: Hej! Nej jag har inte provat att använda Aloe Vera. Kanske kan vara värt att testa någon gång. HAr tänkt att boka in mig på en ny tid hos en hudläkare, så får vi se vad som sker. Tack för tips och för dina fina ord!! Blir så glad <3
Stor kram!!
Isabelle Burlin

#2 - - Andrea:

Hej,

Såg dig på Malou och vill bara tipsa om hur jag behandlade min akne på naturlig väg. Jag har haft akne sen tidiga tonåren (12-13 år) vilket fortsatte upp till 27 års ålder då jag lyckades få bukt med den genom att sluta använda starka salvor/ansiktsrengöring och smink med tillsatser. Idag är jag 31 år och aknefri.

Såhär gick jag tillväga:

Kosttillskott:
Great Earth Pantothenic Acid (vitamin B5) ihop med Zink tabletter.

Rengöringsrutin:
Tvätta ansiktet med vatten på morgon
Smörj därefter ansiktet med arganolja (Loelle Argan Oil)
Tvätta ansiktet med flytande aleppotvål på kvällen (jag använder Laino Liquid Alep Soap)
Smörj återigen med arganolja

Smink:
Använd endast ekologiskt smink utan tillsatser (finns att köpa på Naturligt snygg/hälsokostbutiker etc.). Själv använder jag Dr Hauschka Compact Powder.

Alla produkter som jag nämnt ovan finns att köpa på Apotea.

Jag hoppas detta kan hjälpa dig eller någon annan som lider av akne!

Svar: Hej och tack för din kommentar och dina tips, fint av dig att du vill dela detta :) hoppas det kan hjälpa någon där ute! Kram <3
Isabelle Burlin

#3 - - Hanna Larsson:

Åh, men vad kul att du fick vara gäst där!! Så himla glad för din skull!🙌

Svar: Tack fina Hanna! <3 hoppas du mår bra!!
Isabelle Burlin

Upp