HELGAKTIVITETERNA –  FRUKOST OCH ÄNGSÖ NATURRESERVAT

Hej på er kompisar! Hoppas att ni mår bra, det gör jag. Jag har haft fullt upp med att jobba med ett filmprojekt i skolan, så det är anledningen till att uppdateringen här inte har varit den bästa. Helgen som varit lugn och mysig har bestått av en härlig blandning av god mat, godis, häng med kompisar, yoga, och några timmars jobb. 
 
Trots att jag har känt mig full av inspiration så har jag inte kunnat få utlopp för min kreativitet på den senaste tiden eftersom jag varje gång när jag startar min dator (som gått och blivit EXTREMT seg) tappar lusten till att vara kreativ pga datorn som laggar. Därför har jag heller inte fotat speciellt mycket. Senast var för ett par helger sedan när jag och Rasmus hade en världsmysig helg i skogen, så ja...vi tar helt enkelt och tar en titt på hur den var!
 
Vi vaknade halv 10 på lördagen av klockan som ringde. Ställer ni också klockan på helgen? Vi gör alltid det, vill ju såklart ha lite sovmorgon, men man vill ju inte sova bort hela dagen. Jag ÄLSKAR lördagsmornar. Att få ligga och dra sig i sängen en stund, gå upp och göra i ordning en stor och härligt frukost och spendera morgonen tillsammans. Det är bäst! 
 
Jag gick ut på balkongen för att känna hur kallt det var ute. Upptäckte då att vår korianderplanta jag sådde i våras blommat igen. Knäppt. Nu är den dock stendöd efter några nätters kyla, hehe. 
 
Och perlagonen blommade för fullt. Nu har jag klippt av blommorna och ställt i en vas inomhus istället.
 
Den stora björken utanför oss hade svirat om till höstplagg. Mycket fint.
 
Vi (läs: Rasmus) gjorde iordning frukost till oss i form av nygräddade ciabattabröd (färdigköpta, de är så smidigt att ha i frysen och sedan bara slänga in i ugnen när man är sugen), gott pålägg, juice och nybryggt kaffe.  
 
Smarrigt. Älskar att tända ljus nu på hösten också. 
 
Jag drömmer ju om att bo i Stockholm i framtiden, och då kommer jag att varva hemmafrukostarna med brunch ute på härliga ställen. Det verkar så himla mysigt att starta dagen ute på stan, på något mysigt café med brunch. Det finns liksom inget riktigt bra frukostställe här i Västerås. Det är isåfall om man åker till IKEA eller något hotell i stan och äter frukostbuffé, men det känns liksom inte alls lika härligt.
 
Något som jag och Rasmus ofta gör efter helgfrullen är att ta en långpromenad någonstans. Ibland utgår vi från där vi bor, och ibland tar vi bilen och åker iväg någonstans. Just denna dag hade vi bestämt oss för att åka till Ängsö Naturreservat, som ligger en liten bit utanför Västerås. Så vi tog bilen och drog iväg.
 
Vi parkerade inte långt ifrån Ängsö Slott, och började sedan traska åt något håll. Planen var att gå så långt vi kände, vara i naturen, andas frisk luft, fota höstens fina färger, och så dricka kaffe utomhus, myyyyyyzZ ju.
 
"Hallååå ta kort på mig när jag står här lite casual"
 
Hittade en skylt som visade vägen till Dahlins Trädgård...undra vad det kan vara?
 
En annan hade ju fullt upp med att dokumentera svampar....
 
och fina gärdsgårdar. Jag tänker så mycket på Barnen i Bullerbyn när jag ser gärdsgårdar, fina barndomsminnen<333
 
Vi styrde stegen mot ett fågelskådningstorn (heter den ens så? aja ni fattar) som finns vid Ängsö Naturreservat.
 
Kameran gick ju varm med tanke på denna vackra omgivning.
 
Så himla fiiiiint.
 
Jag undra hur många foton jag har tagit på denna rygg egentligen, kanske bör göra ett album av alla bilder?
 
Här finns ett torn där man kan spana på fåglar (har aldrig riktigt förstått den grejen dock, jag har alltid tyckt att fåglar är typ det tråkigaste djuret?) 
 
Att gå upp i tornet var givet såklart, för att se på utsikten.
 

Hösten kan vara så jäkla mörk och deppig stundtals, men också så sjukt vacker och mysig. 

Iallafall när den visar sig från denna sida. MAGI
 
 
*njuter*
 
Inte titta ner, inte titta ner, inte titta ner. Nääää ba skoja! är inte ens höjdrädd.
 
Skäggig och glad man.

 
Efter att ha beundrat utsikten, tvingat Rasmus att ta en miljon foton på mig tills jag blev nöjd med någon av bilderna :)))) så traskade vi vidare och tillbaka mot bilen igen för att promenera åt andra hållet. 
 
Gick förbi denna idyll...som ju nästan ser ut som en tavla. 
 
...och hittade spår av sommaren, samt en rådjursmamma med sin unge som stod och spanade på oss uppe i skogen. Så golliga!
 
 
I somras åkte vi ut till Ängsöklipporna för att sola och bada, och då går man förbi denna magiska tunnel, för att sedan fortsätta ner på en grusväg och sedan komma till vattnet.
 
Den här allén är verkligen heeeeeelt fantastisk! Speciellt på sommaren. 
 
 
Nu på hösten kändes den lite mystisk på något vis. 
 
 
Efter en stunds promenad kom vi fram till vattnet. Det var inte riktigt badväder denna dag, om man säger så. Molnigt och duggregn. 
 
 
 
Men ändå så galet vackert överallt, då spelar duggregn och moln ingen roll.
 
Jag slog mig ner på en stubbe en stund.
 
 
Sedan drog jag fram en filt ur ryggsäcken, kaffetermosen och varsin kopp. 
 
Den första koppen kaffe är som godast på morgonen kanske ni tänker, men NÄ! det finns inget godare än att avnjuta en kopp i naturen, sådeså!
 
Mmmmmmmmmm.
 
Skönt att värma händerna på.
 
Vi ser ut som två lågstadieelever ur årskurs 3 på den här bilden :)))))) Jag försökte ta bild på oss med självutlösaren, vilket ni ju kan se blev lite sisådär. 
 
 
Jaha det var väl den lilla dagsutflykten då, kul att ni ville hänga med!
VARDAGSINLÄGG | Höst, Ängsö, Ängsö Naturreservat | | En kommentar |
Upp